مدیکس

با تغذیه از افسردگی جلوگیری کنید

نویسنده مطلب : مدیر سیستم
1403/3/29
28
+ 0 | - 0

با تغذیه از افسردگی جلوگیری کنید

تاثیر غذاها بر سلامت جسم و روان موضوعی غیر قابل انکار است. به نحوی که استفاده از گروه خاصی از مواد غذایی می تواند افسردگی را افزایش دهد. اما برخی دیگر می توانند در درمان و پیشگیری از افسردگی بسیار موثر باشند. با در نظر گرفتن فشارهای زندگی روزمره، مراقبت از روح و روان در کنار توجه به جسم، فوق العاده اهمیت دارد.

در این مقاله از وبسایت کلینیک تخصصی مدیکس، به معرفی خوراکی های ضد استرس می پردازیم و انواع دمنوش های ضد افسردگی را نام می بریم. تا پایان همراه ما باشید.  

غذاهای تشدید کننده افسردگی

تحقیقات انجام شده در این خصوص نشان می دهد که با خوردن بعضی از غذاها، علائم افسردگی تشدید خواهد شد. این گروه از مواد غذایی عبارتند از: شکر، نوشیدنی های شیرین، مواد غذایی فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس، انواع کربوهیدرات های سفید مانند نان های سفید و ماکارونی، غذاهای سرخ شده مانند سیب زمینی و مرغ سرخ شده و گوشت قرمز در قالب همبرگر و استیک.

نکته: کاهش مصرف میوه ها و سبزیجات تازه باعث بروز علائم افسردگی و بی حوصلگی و افزایش سطح استرس انسان نیز می شود.

در کنار مصرف غذاهای تحریک کننده افسردگی، استعمال دخانیات مانند سیگار و قلیان، نوشیدنی های الکلی، تنبلی و بی تحرکی بدن، ورزش نکردن و انجام ندادن تمرینات ورزشی در قالب پیاده روی روزانه و نرمش از جمله عوامل به وجود آوردن افسردگی نیز به شمار می آید.

مواد غذایی ضد افسردگی

به طور کلی، رژیم غذایی حاوی میوه و سبزیجات زیاد و حبوبات و غلات باعث کم کردن علائم افسردگی و استرس نیز می شود. از انواع دیگر گروه های غذایی مفید برای درمان و پیشگیری از حاد تر شدن بیماری های روحی و روانی، مغزیجاتی شامل پسته، بادام، بادام هندی فندق هستند. مواد معدنی بسیار مفیدی داشته و به سلامت مغز هم کمک می کنند.  

 

درمان افسردگی با تغذیه

 

روغن ماهی و گوشت ماهی، ماست، پنیر، آناناس، انواع توت، روعن زیتون، سیر، آواکادو، شکلات تلخ و غلات کامل هم برای از بین بردن حس افسردگی بسیار ضروری اند.

لبنیات و همچنین چای سبز هم یکی از  بهترین مواد خوراکی در درمان افسردگی و اسضطراب به شمار می آیند.

علاوه بر مواد خوراکی، به سایر نکات مهم شامل: خواب خوب و کافی، نوشیدن حداقل هشت لیوان آب در روز، انجام فعالیت های ورزشی به صورت منظم و مداوم، می تواند بر کاهش استرس و اضطراب نیز موثر باشد.

دمنوش های مفید

زندگی های پر تنش امروزی خود به خود عامل ایجاد استرس و تنش های زیادی است. به همین خاطر بهتر است به دنبال راه هایی باشید که بتواند سطح استرس و درگیری های ذهنی شما را کاهش دهد. یکی از راهکار موثر، پیدا کردن دمنوش هایی است که به ایجاد آرامش ذهنی و روحی کمک می کند.

دمنوش زعفران خاصیت های زیادی برای از بین بردن تنش های ذهنی نیز دارد. دمنوش بعدی که تهیه آن بیشتر از چند دقیقه طول نمی کشد، دمنوش چایی سبز و گل راعی می باشد. چایی سبز خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و همچنین پاک کننده خوبی برای بدن محسوب می شود. دمنوش گیاهی بابونه هم برای درمان افسردگی استفاده و آرامشبخش خوبی محسوب می شود.

یک نوشیدنی رایج که این روزها در منو کافه ها زیادتر از گذشته می بینیم، ترکیب شیر و زردچوبه یا همان گلدن میلک است. باعث پایش هرچه بهتر التهابات بدن و از بین بردن افسردگی و استرس نیز می گردد.

اگر کم حوصله اید و به اندازه دم کردن دمنوش هم انرژی ندارید، از بوییدن گیاه اسطوخودوس غافل نشوید. چون ترکیبات معطر و خوش عطر موجود در آن، آرامش روحی و روانی را دو چندان می کند.

 

درمان افسردگی با تغذیه

غذاهای مضر برای افسردگی

افسردگی به نوعی اختلال روانشاختی اتلاق می شود که عملکرد مغز را تحت تاثیر خود قرار داده و بر تصمیم گیری های ما اثر می گذارد. به همین دلیل، اگر دچار علائم افسردگی هستید، از خوردن غذاهایی همچون: آب میوه های صنعتی، نوشابه، نان تست، چربی های ترانس، الکل، گیاه خواری نادرست، قهوه، ماهی های سمی، شیرین کننده های مصنوعی و غذاهایی حاوی درصد قند بالا حتما پرهیز کنید.

ویتامین های ضد افسردگی

اسیدهای چرب امگا3: در ایجاد خلق و خوی خوب و روحیه قوی تاثیر زیادی دارد. تعدادی از مواد غذایی شامل تخم کتان، روغن ماهی و گردو حاوی مقادیر زیادی اسیدهای چرب امگا3 نیز هستند.

ویتامین D: کمبود آن باعث ایجاد استرس و اضطراب و اوتیسم نیز می گردد. یکی از مهم ترین و موثر ترین ویتامین های کاهش دهنده افسردگی به شمار می آید. نور خورشید منبع غنی از ویتامین D برای بدن محسوب شده ولی در شرایطی که نمی توانید از نور خورشید هر روزه استفاده کنید، حتما مکمل های خوراکی را جایگزین آن کنید.

منیزیم: در صورتی که بدن با کمبود سطح منیزیم روبرو باشد، خود را به صورت افسردگی نشان می دهد. اگر به دنبال یافتن منابع منیزیم اید، به سراغ سبزیجات سبز رنگ، لوبیاها و آجیل و مغزها بروید.

ویتامین های گروه B: برای افزایش سطح سلامتی بدن فوق العاده موثرند و هر یک از آنها نقش مهمی را در بدن ایفا می کنند. ناثیر مستقیمی بر اعصاب بدن داشته و به نوعی ویتامین های ضد افسردگی به شمار می آیند. انواع ویتامین های این گروه اغلب در غذاهایی مانند گوشت ماهی، مرغ، تخم مرغ و شیر به وفور یافت می شوند.

فولات: پایین بودن سطح فولات در بدن باعث واکنش ندادن به داروهای ضد افسردگی می شود. غذاهای سرشار از فولات برای درمان افسردگی فوق العاده مفیدند و عبارتند از: سبزیجات با برگ تازه مثل تربچه و اسفناج، حبوبات، غلات، میوه و آبمیوه

اسیدهای آمینه: به کارکرد صحیح مغز کمک می کند و موجب می شود تا تنبلی، کاهش تمرکز و افسردگی کنترل گردد. مهم ترین منابع اسیدآمینه عبارتند از: گوشت مرغ، تخم مرغ، ماهی، حبوبات، دانه ها و آجیل.

آهن: کمبود آهن در مردان رایج تر از زنان است. در صورتی که کمبود آهن کنترل و درمان نشود، موجب بروز کم خونی و کاهش سطح اکسیژن در بدن شده و افسردگی را بالا می برد. برای پیشگیری از کمبود آهن، حتما با مشورت پزشک از قرص فولیک اسید استفاده کنید.

 

با تغذیه از افسردگی جلوگیری کنید

 

نتیجه گیری:

با رعایت رژیم تغذیه ای صحیح و در نظر گرفتن نیازهای بدن به انواع ویتامین ها مثل امگا 3 و ویتامین D و فولات و پرهیز از خوردن غذاهای فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس، نوشیدنی های شیرین و ....... از افسردگی پیشگیری کنید.

برای دریافت رژیم مخصوص، با کارشناسان مدیکس به شماره 09375134024 در ارتباط باشید.

 

مطالب مرتبط
شاید به این محصولات علاقه مند باشید

نظر خود را بیان کنید